Kaip taisyklingai virti kruopas

Patinka? Duok Like!

Kad pieniška ryžių košė būtų turtingo skonio ir švelnios tekstūros, užvirinkite 1 l pieno, įdėkite druskos ir cukraus pagal skonį, po to įberkite 1 stikline nuplautų apvalių ryžių. Virkite 2–3 minutes, paskui nuimkite nuo ugnies ir šiltai apklokite. Po 30 minučių košė paruošta valgymui!

Reklama

Grikių kruopas galima mirkyti per naktį, o ryte pakanka pakeisti vandenį, praplauti ir užvirinti. Klasikinis grikių kruopų virimo receptas be išankstinio užmirkimo: į vandenį įberkite grikių kruopas santykiu 2:1, užvirinkite, nuimkite nuo ugnies ir šiltai apklokite 15 minučių

Avižiniai dribsniai bus minkštesni ir skanesni, jeigu pasigaminsite juos iš vakaro ir paliksite pusryčiams. 8 valgomiesiems šaukštams avižinių dribsnių paimkite 1 l pieno, užvirinkite, nuimkite nuo ugnies ir šiltai apklokite. Ryte košę reikės tik pašildyti.

Klaidinga manyti, kad manų košė turėtų būti beriama į verdantį pieną. Košė bus skanesnė ir neturės gumuliukų, jeigu 4 valgomus šaukštus manų kruopų užpilsite litru pieno ir, maišydami, užvirinsite. Po 2 minučių puodą nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių.

Kukurūzų košė, turbūt vienintelė iš mūsų sąrašo, kurią reikia ilgai virti, 30 minučių. 1 stiklinei kruopų paimkite 2,5 stiklines vandens. Berti kruopas reikėtų į verdantį vandenį. Dažnai ši košė gaminama orkaitėje: užpilkite praplautas kruopas verdančiu vandeniu, įberkite druskos, cukraus, razinų pagal skonį, uždenkite dangčiu ir 40 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Vėliau išimkite puodą, išmaišykite košę ir palikite orkaitėje dar 10 minučių.

Šaltinis

Reklama