7 sūrių sriubos, kurios taps jūsų mėgstamais patiekalais

Patinka? Duok Like!

Jūs manote, jog sūrio sriuba praverčia, kai neturite laiko užsiimti kulinarijos subtilybėmis? O iš tiesų sūrio sriuba – tai nuostabus ir dar neatrastas pasaulis, kupinas įvairovės ir skonių.

1. Sūrio sriuba su krevetėmis.

Reklama

Šią sriubą tikrai įvertins jūros gėrybių mėgėjai.

Sudėtinės dalys:

  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 150 g kieto sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 400 g krevečių
  • 2 valgomieji šaukštai ryžių
  • 1 pomidoras
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Lauro lapų pagal skonį

Paruošimas:

1) Iš anksto pamirkykite ryžius. Po to užpilkite juos 1 litru vandens ir užvirinkite.
2) Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai jis pagels, įpjaustykite pomidorą ir dar šiek tiek luktelėkite.
3) Išvalytas krevetes sumeskite į puodą su ryžiais. Jos greit išverda, todėl įmeskite, kai kruopas virti beliks 5 minutes.
4) Pabarstykite druskos, pipirų, sumeskite apkeptą svogūną ir pomidorą, smulkintą česnaką ir keletą lauro lapų.
5) Kai išjungsite viryklę, sukrėskite trintą sūrį. Kai tik sūris išsilydys, sriubą galima patiekti.

2. Sūrio sriuba su ryžiais.

Ši paprasta sūrio sriuba tinka bet kuriuo atveju – ir tada, kai netikėtai užklumpa svečiai, ir kai reikia pavalgydinti savo šeimą.

Sudėtinės dalys:

  • 500 g vištienos filė
  • 400 g lydyto sūrio
  • 150 g ryžių
  • 400 g bulvių
  • 150 g morkų
  • 150 g svogūnų
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį

Paruošimas:

1) Vištienos filė užpilkite vandeniu (3 l), pabarstykite druska bei pipirais ir virkite, kol galutinai išvirs. Po to mėsą išimkite iš puodo.
2) Į verdantį sultinį įberkite ryžių ir virkite dar 10 minučių.
3) Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutrinkite smulkia trintuve, o svogūnus smulkiai supjaustykite. Mėsą susmulkinkite mažais gabaliukais.
4) Į sultinį įmeskite paruošas bulves, svogūnus ir morkas ir virkite dar 5–7 minutes.
5) Po to suberkite mėsą ir virkite, kol galutinai išvirs bulvės.
6) Pabaigoje suberkite sūrį, gerai išmaišykite ir nukelkite puodą nuo viryklės. Patiekdami papuoškite žalumynais.

3. Sūrio sriuba su vištiena.

Sudėtinės dalys:

  • 500 g vištienos filė
  • 400 g lydyto sūrio
  • 150 g ryžių
  • 400 g bulvių
  • 150 g morkų
  • 150 g svogūnų
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį

Paruošimas:

1) Užpilkite vištieną vandeniu ir virkite, kol ji galutinai išvirs (maždaug 25 minutes). Po to filė išimkite iš puodo.
2) Į verdantį sultinį suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių.
3) Į sultinį įmeskite pjaustytas bulves, svogūnus bei morkas ir virkite dar 5–7 minutes. Nepamirškite kartkartėmis pamaišyti, kad ryžiai neprisviltų prie dugno.
4) Įdėkite sviesto ir virkite tol, kol galutinai išvirs bulvės.
5) Pabaigoje suberkite sūrį, gerai išmaišykite ir nuimkite nuo viryklės. Patiekdami papuoškite žalumynais.

4. Sūrio sriuba su grybais.

Tai, ko gero, pats populiariausias sūrio sriubos variantas. Ją ypač vertina grybų mėgėjai.

Sudėtinės dalys:

  • 400 g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 3–4 bulvės
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
  • 300 g lydyto sūrio

Paruošimas:

1) Įpilkite į puodą 2,5 litro vandens ir pastatykite ant viryklės.
2) Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite augaliniame aliejuje, po to suberkite kubeliais smulkintus grybus ir kepkite, kol galutinai iškeps.
3) Į verdantį vandenį sudėkite kubeliais smulkintas bulves.
4) Kai bulvės išvirs, į puodą sukrėskite sutrintą lydytą sūrį, o po to ir grybus su svogūnais.
5) Pabarstykite druska, pipirais. Papuoškite žalumynais.

5. Prancūziška sūrio sriuba.

Produktai, iš kurių ruošiama tokia sriuba, gana paprasti, bet patiekalas išeina labai skanus.

Sudėtinės dalys:

  • 450 g vištienos filė
  • 200 g lydyto sūrio
  • 400 g bulvių
  • 150 g svogūnų
  • 180 g morkų
  • Sviesto pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Lauro lapų pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį
  • Paruošimas:

    1) Įdėkite mėsą į puodą ir užpilkite vandeniu. Kai tik sultinys pradės virti, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, pipirų ir lauro lapų pagal skonį. Po to, kai užvirs, virkite 20 minučių. Vėliau mėsą išimkite.
    2) Bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutrinkite trintuve, mėsą susmulkinkite mažais gabaliukais. Lydytą sūrį supjaustykite kubeliais arba susmulkinkite trintuve.
    3) Į verdantį sultinį sumeskite smulkintas bulves. Po to, kai užvirs, pavirkite dar 5–7 minutes.
    4) Tuo metu keptuvėje apkepinkite svogūnus, vėliau sudėkite ir smulkintas morkas. Pabarstykite druska ir pipirais. Po to svogūnus ir morkas sukrėskite į sriubą ir virkite dar 5–7 minutes.

    6. Sūrio sriuba su lašiša ir kedrų riešutais.

    Žuvų mėgėjams patiks sūrio sriuba su lašiša. Ji neįtikėtinai kvapni, maistinga ir soti.

    Sudėtinės dalys:

    • 250 g lašišų filė
    • 1 svogūnas
    • 1 morka
    • 30 g krapų
    • 3 bulvės
    • 3 valgomieji šaukštai kedrų riešutų
    • 350 g lydyto sūrio
    • 1 litras vandens
    • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
    • Druskos pagal skonį
    • Juodųjų pipirų pagal skonį

    Paruošimas:

    1) Įdėkite mėsą į puodą ir užpilkite vandeniu. Kai tik sultinys užvirs, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, taip pat pagal skonį pipirų ir lauro lapų. Virkite 20 minučių. Po to mėsą išimkite.
    2) Bulves, svogūnus ir sūrį supjaustykite kubeliais, morkas susmulkinkite trintuve. Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais.
    3) Į verdantį sultinį sumeskite smulkintas bulves. Nuo užvirimo dar pavirkite 5–7 minutes.
    4) Tuo metu apkepinkite svogūną aliejuje, vėliau įdėkite ir morkas. Pabarstykite druska bei pipirais. Po to suberkite daržoves į puodą ir virkite dar 5–7 minutes. Vėliau sudėkite ir mėsą bei pavirkite dar 3–4 minutes. Sukrėskite lydytą sūrį, išmaišykite ir galite išjungti viryklę. Patiekdami papuoškite sriubą žalumynais.

    7. Sūrio sriuba su rūkytomis dešrelėmis.

    Rūkytų dešrelių mėgėjai gali save palepinti ypatingu patiekalu, kuris ruošiamas pagal štai tokį paprastą receptą.

    Sudėtinės dalys:

    • 2 lydyti sūreliai
    • 150 g rūkytų dešrelių
    • 3 bulvės
    • 1 morka
    • 2 svogūnai
    • 3 skiltelės česnako
    • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
    • Žalumynų pagal skonį
    • Druskos pagal skonį
    • 1,2 litro vandens
    • Šiek tiek džiūvėsėlių

    Paruošimas:

    1) Susmulkinkite svogūnus bei česnakus, morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Bulves susmulkinkite kubeliais.
    2) Apkepinkite česnaką su saulėgrąžų aliejumi (kad neprisviltų, kepkite ne ilgiau kaip 30 sekundžių), po to sudėkite svogūnus ir morkas. Kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
    3) Po to į keptuvę suberkite gabalėliais supjaustytas dešreles, pakepinkite porą minučių ir sudėkite bulves. Druskos – pagal skonį.
    4) Užpilkite viską vandeniu ir troškinkite, kol galutinai išvirs bulvės (apie 15 minučių).
    5) Suberkite sūrį ir maišykite sriubą tol, kol sūris visiškai išsilydys.
    6) Nukelkite puodą nuo viryklės ir papuoškite patiekalą smulkintais žalumynais. Kai supilstysite sriubą į lėkštes, pabarstykite džiūvėsėlių.

    Reklama