9 kulinarinės gudrybės

Patinka? Duok Like!

Žemai lenkiuosi toms moterims, kurios savarankiškai gamina maistą, neleisdama savo šeimai maitintis pusfabrikačiais ir kitais žalingais produktais. Mes žinome, koks tai yra kruopštus darbas: didžiulę laiko dalį užima ne tik pats gaminimo procesas, bet ir tinkamų patiekalų, produktų ir receptų paieškos

Norėdami bent kažkiek palengvinti šią užduotį, siūlome jums, mūsų šeimininkėlės, kelias gudrybes, kurios padės sutaupyti brangų laiką ir padaryti jūsų kulinarinius šedevrus dar skanesniais, o gaminimą lengvesniu.

Reklama

Kulinariniai triukai

Kad virto kiaušinio lukštas lengviau nusiluptų, įdėkite į vandenį citrinos griežinėlį arba pusę arbatinio šaukštelio sodos.

1. Kas gali sugadinti virtus naminius koldūnus? Tik kieta tešla. Tiems, kas dažnai lepinasi šiuo patiekalu, patariame apsiginkluoti stikline šalto vandens ir tam tikru momentu įpilti vandenį į verdančius koldūnus. Visas receptas pateiktas čia.

2. Nuo šiol nebereikia bėgti pas kaimynę pasiskolinti kiaušinio kepimui, jeigu jūsų atsargos pasibaigė pačiu netinkamiausiu momentu. Kiaušinį lengvai pakeis puselė sunokusio banano.

3. Būna, kad į patiekalą reikia įdėti kelias skilteles, o gal ir galvutes česnako. Valyti juos – toks vargas! Užduotį palengvins mikrobangų krosnelė – įdėkite į ją česnakus ir palaikykite apie 15 sekundžių nustačius minimalų galingumą. Po to česnakai išsilukštens gerokai lengviau.

4. Pirkdamos paprikas atkreipkite dėmesį į kamerų kiekį dugne. Paprikos su 3 kameromis yra saldesnės, jas galima vartoti žalias, o tos, kurios turi 4 kameras, yra stangresnės ir kartesnės, jos idealiai tinka įvairių patiekalų gaminimui.

5. Dantų siūlas lengvai supjaustys bet kokius kepinius, taip pat tortą. Toks triukas tiks ir žaliai tešlai, pavyzdžiui, gaminant bandeles su cinamonu.

6. Keptos bulvės – dažna vakarienė daugelyje šeimų. Jeigu jūsų šeima – ne išimtis, pabandykite sutaupyti laiko ir aliejaus, pagaminkite tokias bulvytes orkaitėje. Tiesiog išplaukite bulves, padarykite įpjovimus, apšlakstykite aliejumi, pasūdykite ir apibarstykite prieskoniais. 40 minučių orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje – ir paruošta! Į įpjovimus galima įdėti bet kokio įdaro: lašinių, sviesto arba lydyto sūrio riekelių.

7. Kad neverktumėte pjaustydama svogūnus, prieš tai palaikykite juos 15 minučių šaldiklyje.

8. Iš tiršto jogurto išeis sveikas ir gardus skanumynas vaikams. Įtraukite jogurto į konditerinį švirkštą ir išspauskite lašelius ant kepimo popieriaus. Tik viena valanda šaldiklyje – ir galima mėgautis!

Tikimės, kad kažkiek padėjome jums buitiniuose reikaluose. Jeigu šis straipsnis jums patiko, pasidalinkite naudinga informacija su draugais!

Šaltinis

Reklama