Anties krūtinėlė su uogų padažu

Patinka? Duok Like!

Kažkodėl daugelis šeimininkių netiki savo jėgomis ir bijo prisiartinti prie antienos patiekalų. Manoma, kad tinkamai pagaminti anties krūtinėlę su rožine mėsa ir skrudinta traškia plutele – išrinktųjų dalia, bet šiandien mes įrodysime, kad šis delikatesas – net pradedančio kulinaro jėgoms.

Jus išgelbės sultingos anties filė su uogų padažu receptas. Klasikinis anties mėsos ir saldžiai rūgštaus padažo derinys atskleis patiekalo skonį ir nudžiugins gražia išvaizda.

Reklama

Ingredientai

  • Anties krūtinėlė – 2 vnt.,
  • raudonieji serbentai – 350 g,
  • apelsinas – 1 vnt.
  • imbieras – 0,5 šaukštelio,
  • gvazdikėliai – 4 vnt.
  • konjakas – 3 šaukštai,
  • cukrus – 2 šaukštai,
  • druska – pagal skonį,
  • mėsos prieskoniai – 1 šaukštelis,
  • saulėgrąžų aliejus – 70 g.

Gaminimas

  1. Nuplaukite ir nusausinkite anties filė.
  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir sudėkite krūtinėles odele žemyn. Kepkite ant didelės ugnies 10 minučių.
  3. Tuomet apverskite krūtinėles, pasūdykite ir apiberkite prieskoniais.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite mėsą 15–20 minučių.
  5. Serbentus perrinkite, nuplaukite ir supilkite į gilią keptuvę.
  6. Nulupkite apelsiną ir išspauskite minkštimo sultis.
  7. Į gilią keptuvę sudėkite imbierą, gvazdikėlius, apelsino sultis ir žievę.
  8. Padažą užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite dar 8–10 minučių.
  9. Įdėkite cukraus su konjaku ir pavirkite dar kelias minutes, kol cukrus ištirps.
  10. Nuimkite padažą nuo ugnies, leiskite truputį atvėsti ir perkoškite per sietelį.
  11. Išdėliokite paruoštas krūtinėles į lėkštę ir užpilkite padažu.
  12. Papuoškite uogomis ir žalumynais.

Vietoj raudonųjų serbentų jūs galite naudoti mėgstamas uogas: pavyzdžiui, spanguoles, avietes, bruknes arba vyšnias. Prieskonių taip pat galima dėti pagal skonį. Jei virtuvės spintelėje nėra nieko, išskyrus mėsos prieskonius, drąsiai juos imkite.

Pradžiuginkite savo artimuosius skania mėsa ir pasidalinkite receptu su draugėmis. Gero apetito!

Šaltinis

Reklama