Armėniškos paprikos

Patinka? Duok Like!

Šis aštrus užkandis pavergia nuo pirmo kąsnio! Keptos, o po to marinuotos armėniškos paprikos gaminamos iš pilnų, nevalytų vaisių, kurie prisotinami prieskoniniame užpile. Verta gaminti bent jau dėl to, kad pats procesas užima labai mažai laiko.

Užkandis gerai pabrėžia mėsos gaminių skonį, pažadina apetitą ir atrodo gana efektingai. Ir dar armėniškos paprikos patiks tiems, kas mėgsta marinatus be acto.

Reklama

Ingredientai

  • Paprikos — 700 g,
  • Česnakai — 8 skiltelės,
  • Saulėgrąžų aliejus — 0,25 stiklinės,
  • Pomidorai — 2 vnt.,
  • Petražolės — 1 kuokštelis,
  • Koriandras — 1 kuokštelis,
  • Druska — 1 v. š.,
  • Citrinos sultys — 0,5 stiklinės,
  • Cukrus — 2 v. š.,
  • Juodieji pipirai (malti) — pagal skonį.

Gaminimas

1. Paprikas išplaukite, nevalydami nuo sėklų ir vaiskočio, apkepkite iš abiejų pusių aliejuje. Paruoštas paprikas sudėkite į gilią talpą.

2. Pomidorus nuplikykite, nuimkite odelę ir sutrinkite tarka arba susmulkinkite maišytuvu. Išspauskite česnakus, supjaustykite žalumynus.

3. Sumaišykite pomidorus, citrinos sultis, česnakus, žalumynus, cukrų, druską ir pipirus. Supilkite aliejų, kuriame kepė paprikos ir gerai išmaišykite. Marinatas paruoštas!

4. Užpilkite paprikas marinatu, uždenkite lėkšte ir padėkite iš viršaus 1-2 kg masės svorį. Talpą su paprikomis padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom.

Armėniškų paprikų marinatą galima naudoti pakartotinai aitrios mėsos gaminimui arba suvalgyti, merkiant į jį purų lavašą. Neįprastai sėkmingas receptas! Būtinai jį išsisaugokite!

Šaltinis

Reklama