Bananinis sūrio pyragas, kurio nereikia kepti

Patinka? Duok Like!

Plonas birus biskvitas, švelnus bananų ir sūrio kremo įdaras – tai skanus, burnoje tirpstantis sūrio pyragas, kurio nereikia kepti. Įspėjame – jam atsispirti tiesiog nepavyks.

Sudedamosios dalys:

  • 300 g sausainių (kondensuoto pieno skonio);
  • 300 g varškės;
  • 120 g cukraus;
  • 100 g grietinės;
  • 100 g vandens;
  • 80 g sviesto;
  • 20 g želatinos;
  • 3-4 bananai;
  • šokoladas papuošti.

Paruošimas:

  1. Sausainius susmulkinti smulkintuvu iki smulkių trupinių konsistencijos.
  2. Sviestą ištirpinti mikrobangų krosnelėje.
  3. Sumaišyti sausainių trupinius su sviestu.
  4. Kepimo formą nuimamu dugnu užkloti kepimo popieriumi.
  5. Sudėti į formą gautą masę ir gerai suslėgti. Įdėti į šaldytuvą stingti.
  6. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti.
  7. Bananus supjaustyti gabaliukais.
  8. Varškę, grietinę, cukrų ir bananus išplakti iki vientisos masės.
  9. Išbrinkusią želatiną trumpai pavirti ant mažos ugnies iki visiško ištirpimo. Neužvirinti.
  10. Sumaišyti želatiną su varškės masę.
  11. Gautą masę supilti ant sausainių sluoksnio, tolygiai paskirstyti ir įdėti į šaldytuvą stingti.
  12. Sustingusio pyrago viršų papuošti bananų ir šokolado gabaliukais.

Skanaus!

Reklama
Reklama