Graikiška vištienos sriuba

Patinka? Duok Like!

Siūlome jums išbandyti labai skanią ir lengvą graikišką sriubą. Ji idealiai tiks vasarą. Pagaminama vos per 30 minučių.

Tradicinė graikiška sriuba rado atgarsį daugelyje šalių – šios sriubos analogų aptinkama ir arabų, ir turkų, ir europiečių, ir italų, ir Balkanų šalių virtuvėje.

Reklama

Pagaminti graikišką sriubą jums prireiks:

 

  • 1 vištos šlaunelės;
  • pusės stiklinės ryžių;
  • vienos citrinos;
  • vieno kiaušinio;
  • druskos, pipirų;
  • prieskonių;
  • ketvirtadalio stiklinės alyvuogių aliejaus.

Štai ką reikia daryti:

Išvirkite vištienos sultinį su morka ir svogūnu. Kai višta bus išvirusi, išimkite daržoves ir šlaunelę, mėsą nuimkite nuo kaulo ir sudėkite atgal į sultinį.  

Į sultinį įdėkite nuplautų ryžių. Virkite, kol viskas išvirs. Atskirai suplakite vienos citrinos sultis ir kiaušinį.

Sriubą pasūdykite, įdėkite pipirų ir mėgstamų prieskonių.

Į citrinos ir kiaušinio mišinį pridėkite 5–6 šaukštus karštos sriubos.

Tuomet lėtai, nepertraukiamai maišykite, supilkite mišinį į sriubą.

Įpilkite į ją alyvuogių aliejaus, leiskite sriubai užvirti (nestipriai, nes kiaušinis suvirs ir neišeis kreminis, tirštas skystis), tuomet nuimkite nuo ugnies.

Sriuba paruošta. Gero apetito!

O jūs kada nors gaminote sriubą pagal tokį receptą?

Šaltinis

Reklama