Kaip skaniai pagaminti žiedinius kopūstus

Patinka? Duok Like!

Žiedinis kopūstas taip vadinamas dėl neįprastos gūžės, susidedančios iš baltų žiedynų. Gal jie nėra tokie populiarūs kaip baltagūžiai ar Pekino kopūstai, tačiau savo naudingomis savybėmis lenkia kitas kopūstų rūšis.

Dietologai vienu balsu tvirtina, kad žiediniai kopūstai yra naudingi žmonėms, kenčiantiems dėl viršsvorio ir nutukimo, juk 100-e gramų virtų žiedinių kopūstų yra tik 30 kkal. Bet net nesiekiant pagerinti figūros, verta atkreipti dėmesį į šią daržovę, nes iš jos galima pagaminti daugybę skanių patiekalų.

Reklama

Ką pagaminti iš žiedinių kopūstų

Papasakosime jums, kaip pagaminti skanius pietus arba vakarienę iš baltosios gražuolės. Kombinuoti juos galima su kuo tik norite, bet ypač gerai žiediniai kopūstai dera su sūriu arba mėsos faršu (pastarasis puikiai tinka tekstūra ir skoniu).

Žiedinių kopūstų gratenas

Ingredientai

  • 1,5 kg žiedinių kopūstų,
  • 500 ml pieno,
  • 500 ml vandens,
  • 200 ml neriebios grietinėlės,
  • 200 g olandiško sūrio arba parmezano,
  • 5 sklit. česnakų,
  • Sviesto formos sutepimui,
  • 1 žiupsn. muskato riešuto,
  • Druskos pagal skonį.

Gaminimas

  1. Kopūstus padalinkite žiedynais ir virkite juos 5-7 minutes pasūdytame vandenyje su pienu.
  2. Į grietinėlę įdėkite išspaustus česnakus, įberkite druskos, muskato riešuto ir pusę trinto sūrio.
  3. Kopūstus supilkite į kiaurasamtį, leiskite skysčiui gerai nutekėti. Sudėkite žiedynus į suteptą kepimo formą, užpilkite grietinėle.
  4. Įdėkite formą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 10 minučių, po to išimkite ir apibarstykite likusiu sūriu. Grąžinkite į orkaitę 10 minučių. Paruošta!

Kvapnų dėl česnakų ir muskato riešuto grateną galima valgyti net vėlai vakare, jeigu kietą sūrį pakeisite mažiau kaloringu mocarelos sūriu. Pasimėgaukite!

Sriuba su kopūstų kukuliukais

Ingredientai

  • 100 g vištienos faršo,
  • 100 g žiedinių kopūstų,
  • 1 v. š. sojų padažo,
  • 1 kiaušinio baltymas,
  • 1 v. š. džiūvėsėlių,
  • Druskos pagal skonį,
  • 3 l kaulų sultinio,
  • 10 g džiovinto imbiero.

Gaminimas

  1. Pavirkite kopūstus pasūdytame vandenyje, po to sumalkite mėsmale, įmaišykite faršą, imbierą, sojų padažą, baltymą ir džiūvėsėlius, pasūdykite.
  2. Užvirkite sultinį. Iš faršo suformuokite kukuliukus, paeiliui dėkite kiekvieną į sultinį, nuolat maišydami. Kai kukuliukai išplauks, nuimkite sriubą nuo ugnies.

Žiediniai kopūstai puikiai tinka trintoms sriuboms. Kad patiekalas išeitų sodrus, malonaus tirštumo, reikia iš pradžių išvirti kopūstus, po to trinti. Vėliau trintus kopūstus skiedžia daržovių arba mėsos sultiniu. Toks pagrindas derinamas praktiškai su bet kokiais klasikiniais ingredientais: grybais, daržovėmis, grietinėle, mėsa.

Įdaryti žiediniai kopūstai

Ingredientai

  • 1 žiedinio kopūsto galva,
  • 100 g kiaulienos faršo,
  • 100 g jautienos faršo,
  • 100 g kietojo sūrio,
  • 100 g rūkytos krūtinėlės,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 svogūnas,
  • 1 stikl. sultinio,
  • 3 v. š. grietinės,
  • 2 v. š. džiūvėsėlių,
  • 1 l pieno,
  • 1 l vandens,
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį,
  • Druska pagal skonį,
  • 0,5 kuokštelio petražolių.

Gaminimas

  1. Pieną sumaišykite su vandeniu, užpilkite kopūstus, virkite 5-7 minutes nuo užvirimo.
  2. Aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą krūtinėlę ir svogūnus, po to įdėkite į keptuvę faršą, uždenkite dangčiu, troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa bus iškepusi.
  3. Į atvėsusį faršą įdėkite kiaušinį, džiūvėsėlių, smulkiai pjaustytų petražolių. Įdėkite pipirų ir druskos, sumaišykite.
  4. Apverskite kopūsto galvą žiedynais į apačią, įdarykite daržovę, pirštais kimšdami faršą tarp žiedynų.
  5. Apverskite galvą atgal ir padėkite į kepimo formą. Ten pat suplikite sultinį. Galvą aptepkite puse grietinės, įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, kepkite 30 minučių. Vėliau išimkite kopūstą, vėl aptepkite grietine, apibarstykite trintu sūriu. Grąžinkite į orkaitė 10 minučių, palaukite, kol sūris išsilydys. Paruošta!

Įdaryti kopūstai atrodo tarsi mėsos pyragas, tik be miltų, o tai tiktai patiks visiems, kas prižiūri figūrą.

Tikimės, kad mūsų receptai įtikino jus dažniau kreipti dėmesį į žiedinius kopūstus. Jeigu idėjos jums patiko, prašome pasidalinti straipsniu su artimaisiais!

Šaltinis

Reklama