Meksikietiški ryžiai

Patinka? Duok Like!

Meksikietiški patiekalai, kuriuos gamina visame pasaulyje, dažniausiai yra turtingo skonio ir ryškios išvaizdos. Šis patiekalas – beveik tobulas: sultinga užkepta višta ir jos aromato prisigėrę ryžiai.

Vienas didžiausių šio meksikietiško recepto privalumų – gaminimo laikas. Vos 5 minutės! Visą kitą laiką jis bus orkaitėje.

Reklama

Ingredientai:

  • 250 g ryžių
  • 400 g vištienos filė
  • 5 pomidorai
  • 50 g kieto sūrio
  • 170 g konservuotų kukurūzų
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Petražolės

Paruošimas:

Į gilų kepimo indą sudėkite ryžius, pupeles ir kukurūzus.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite smulkintuvu iki tyrės. Įpilkite šiek tiek vandens, įberkite druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Pomidorus taip pat galima sutarkuoti paprasčiausia tarka.

Pomidorų mišinį supilkiteį formą ir sumaišykite su ryžiais. Ant viršaus išdėliokite filė gabaliukus ir šiek tiek paspauskite prie dugno.

Uždenkite formą folija ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 40 minučių.

Sutarkuokite sūrio gabaliuką. Ištraukite indą iš orkaitės, atidenkite jį ir apibarstykite filė sūriu. Įdėkite į orkaitę dar 5–10 minučių, kad sūris išsilydytų. Kai tai nutiks, meksikietiškus ryžius su vištiena galite papuošti petražolėmis ir patiekti.  

Paimkite raudonų konservuotų pupelių, kad suteiktumėte savo patiekalui dar daugiau spalvų! Nevenkite žalumynų – petražolių, mėtų, bazilikų, kalendrų. Beje, vištienos filė galima pakeisti blauzdelėmis.

Išsaugokite receptą, kad jis nepasimestų!

Šaltinis

Reklama