Naminis prancūziškas sūris: skanu, paprasta ir pigu!

Patinka? Duok Like!

Sudėtis:

  • 0, 5 kg varškės, ne mažesnio nei 9 % riebumo;
  • 0,5 l pieno, ne mažesnio nei 3,5 % riebumo;
  • 1 kiaušinis;
  • 0,5 a. š. sodos;
  • 50 g sviesto;

Druska pagal skonį.

Reklama

Gaminimo procesas:

Paruošiame puodą.

Jame sumaišome pieną ir varškę.

Būtina maišyti nesustojant.

Kai pienas užvirs, sumažiname ugnį ir verdame toliau, lėtai maišydami.

Pamatę, kad pienas nubėgo, apverčiame varškės masę į marle išklotą sietelį.

Kai išrūgos nubėgs, į tirštą dalį įdedame sodą, sviestą, kiaušinį ir uždedame ant silpnos ugnies.

Verdame apie 5 minutes, nuolat maišydami.

Išjungiame ugnį ir perdedami varškę į iš anksto paruoštą formą. Patartina užkloti ją marle, kad vėliau paruoštą sūrį būtų lengviau ištraukti.

Nakčiai dedame formą į šaldytuvą.

Ryte galite valgyti.

Skanaus!

Reklama