Obuolių blyneliai

Patinka? Duok Like!

Obuolių blyneliai – švelnus ir skanus gardėsis, kurį galima pagaminti per kelias minutes! Jie puikiai tiks kitą dieną ir neabejotinai pradžiugins visą šeimą!

Ingredientai:

Reklama
  • sausa varškė – 200 gramų,
  • obuoliai – 1–2 vnt.,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • cukrus – ½ šaukštelio,
  • druska – 1/3 šaukštelio,
  • soda – ½ šaukštelio,
  • miltai – 1 stiklinė,
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Gaminimas:

Obuolius sutriname trintuvu arba sutarkuojame smulkia tarka. Sudedame varškę ir išmaišome trintuvu. Cukrų, kiaušinius ir druską suplakame iki tirštumo (kol atsiras standžių putų, kurios nepraras formos). Tuomet įdedame sodos ir išmaišome.

Į „obuolinę varškę“ sudedame kiaušinių masę. Atsargiai išmaišome ir pamažu pilame miltus. Iš gautos tešlos padarome pyragėlius.

Pyragėlius apibarstome miltais ir kepame iš abiejų pusių, kol plutelė paruduos. Blynelius galima patiekti su grietine, uogiene, sirupu arba medumi.

Gero apetito!

Šaltinis

Reklama