Patys skaniausi sūriai pasaulyje, kuriuos tikrai verta išbandyti

Patinka? Duok Like!

1. Parmezanas – kietas, lūžus, aštraus skonio.

Jį reikia supjaustyti ploniausiais griežinėliais, o valgyti – su kriaušėmis ir graikiniais riešutais. Parmezano deda į pastas, daugiaryžius, omletus. 100 g vidutiniškai yra 392 kcal.

Reklama

2. Bri – senovinis prancūziškas sūris.

Karalių sūris. Jo skonis, priklausomai nuo atmainų ir nokinimo laiko, varijuoja nuo grybų iki vaisių. Vaisiai ir bri – geriausias derinys. 100 g vidutiniškai yra apie 330 kcal.

3. Kambozola („Cambozola“) – vokiškas karvių pieno sūris su pelėsiu, kurio gamintojai sugebėjo sujungti minkštų prancūziškų sūrių ir itališkos gorgonzolos savybes.

Skoniu panašus į kamamberą, tačiau dėl pelėsių intarpų jo skonis yra sodresnis ir aštresnis. Prie šio sūrio geriau patiekti vaisių (pavyzdžiui, meliono, vynuogių arba kriaušę).

Norint visiškai pajusti švelnų sūrio „Kambazola“ skonį, reikia leisti iki galo atsiskleisti jo aromatui. Tam reikia išdėlioti sūrį lėkštėje likus valandai iki patiekimo ant stalo. 100 g vidutiniškai yra 427 kcal.

4. Maskarponė – itališkas grietinėlės sūris, kurio turtingas skonis panašus į grietinėlės ir jogurto.

100 g vidutiniškai yra 453 kcal.

5. Kamamberas – minkštas sūris, pagamintas iš karvės pieno.

Bri ir kamamberas – panašūs, bet bri ne toks riebus. 100 g vidutiniškai yra apie 300 kcal.

6. „Dor Blu“ – vokiškas mėlynasis sūris.

Jį geriausia valgyti su riešutais ir vynuogėmis. Jei vienu metu jūs valgote kelių rūšių sūrius, šią rūšį geriau palikite pabaigai. 100 g vidutiniškai yra 354 kcal.

7. Gorgonzola – vienas labiausiai žinomų itališkų sūrių, išsiskiriančių charakteringu aštroku skoniu.

Šio sūrio saldokam poskoniui yra būdingas švelnus ir lengvas riešutų aromatas. 100 g vidutiniškai yra 358 kcal.

8. Mocarela – buivolų pieno sūris.

Šis sūris puikiai tinka su pomidorais, bazilikais ir alyvuogių aliejumi. Galima dar įdėti truputį juodųjų pipirų. 100 g vidutiniškai yra 250 kcal.

9. Rokforas – populiarus prancūziškas sūris su pelėsiu.

Rokforas dera su vynu „Cahors“, „Sauternes“, „Porto“. 100 g vidutiniškai yra 335 kcal.

10. „Tete de Moine“ priklauso išskirtiniams šveicariškiems sūriams.

Išvertus iš prancūzų kalbos, jo pavadinimas reiškia „vienuolio galva“. „Tete de Moine“ gaminamas iš karvių pieno, gauto išskirtinai tik vasaros mėnesiais. Noksta daugiau nei tris mėnesius. Gatavo sūrio vienodos nuopjovos, išsiskiria tankia konsistencija. Jo labai stiprus aromatas ir ryškiai išreikštas aštrus skonis.

Tinka prie baltųjų vynų. 100 g vidutiniškai yra 410 kcal.

Šaltinis

Reklama