Šios paslaptys įkvėps jus sukurti kulinarinių šedevrų

Patinka? Duok Like!

Kiekviena šeimininkė visada nori nustebinti artimus žmones ir paruošti jiems kažką naujo ir būtinai skanaus. Patarimų rinkinys padės paįvairinti įprastą valgiaraštį suteikiant jam daugiau skonių. Giminaičiai tikrai įvertins jūsų pastangas, o kas gali būti geriau už santarvę šeimoje.

Rekomendacijos taps puikiu jūsų bazinių kulinarijos žinių papildymu. Perskaitę patarimus jūs pagaminsite pačių skaniausių ir aromatingiausių barščių ir purių varškėčių, o troškinta mėsa bus paskrudusi ir sultinga.

Reklama

Pirmos klasės virėjų paslaptys:

1. Suteikite varškėčiams purumo. Maišydami varškės masę, įdėkite šaukštą augalinio aliejaus.

2. Sodri barščių spalva ir ypatingas skonis. Pirmojo patiekalo paslaptis – kartu su mėsa verdama visa svogūno galva. Sultinyje jis išskirs vertingas medžiagas ir nudažys barščius ryškia bordine spalva. Baigdami gaminti svogūną sutarkuokite arba supjaustykite kubeliais ir sudėkite į barščius. Tegul puodo turinys užverda, o tada išjunkite viryklę.

3. Pageltusių lašinių neskubėkite išmesti. Kiaulės taukus sumalkite mėsos malimo mašinėle ir sudėkite į puodą. Gamindami kaip pagardą, naudokite česnaką.

4. Skystis iš pyrago vaisinio įdaro neištekės. Paimkite 4–5 vamzdelio formos makaronus ir įkiškite į įdarą.

5. Reikia išspausti citrinos sultis? Kad padidėtų jų kiekis, panardinkite vaisių į karštą vandenį. Tuomet drąsiai spauskite sultis – jų bus 2 kartus daugiau.

6. Pailginkite raugintų agurkų laikymo laiką. Paimkite sausų garstyčių ir įdėkite į marinatą.

7. Išsaugokite prieskonių skonį, aromatą ir naudą. Laikykite juos stikliniuose, keraminiuose, porcelianiniuose induose. Indus laikykite tamsioje vietoje ir nedėkite šalia šilumos šaltinių.

8. Neįprasta mėsa. Banano žievė gali būti naudinga ruošiant karštąjį patiekalą. Į kepimo skardą sudėkite bananų žieves, o ant viršaus – mėsos gabalus. Drąsiai kiškite į orkaitę. Dabar mėsa nepridegs, o bananų pagrindas perduos kepto banano aromatą ir skonį, kurių jums tikriausiai dar neteko ragauti.

9. Vyšnios šakelės kaip egzotiniai prieskoniai. Vasarą džiovinkite vyšnios šakeles, o troškindami mėsą pridėkite jų į patiekalą. Skonis bus nepakartojamas.

10. Plaudami žalumynus neišpilkite vandens, bet išimkite iš indo su skysčiu žoles. Tuomet purvas liks vandenyje.

11. Cukrus suteiks faršui sultingumo. Gamindami mėsos faršą įdėkite truputį cukraus. 1 kilogramui pakanka vieno šaukšto cukraus.

Tikime, kad šios paslaptys įkvėpė jus sukurti kulinarinių šedevrų.

Šaltinis

Reklama