Tingūs virtiniai su bulvėmis

Patinka? Duok Like!

Kiekvienoje kulinarinėje knygoje rasite kelis patiekalų iš virtų, apkeptų arba keptų bulvių receptus; taip pat neretai pasitaiko įdarytų bulvių arba bulvių įdaro receptų. Šių įrašų pagrindu galima sudaryti savaitės meniu, kur kiekviename patiekale bus šio žymaus šakniagumbio.

Jeigu jūs dar nežinote tingių virtinių iš bulvių, pats laikas paragauti kažką naujo. Gamina juos iš specialiai paruoštos bulvių košės, bet jeigu jums liko vakarykštės, drąsiai pridėkite jos į tešlą.

Reklama

Ingredientai

  • Bulvės — 4 vnt.,
  • Kvietiniai miltai — 200 g,
  • Druska — 1 a. š.,
  • Saulėgrąžų aliejus — 5 v. š.,
  • Svogūnai — 1 vnt.,
  • Pievagrybiai — 150 g,
  • Juodieji pipirai (malti) — pagal skonį.

Gaminimas

1. Bulves išvirkite neluptas, šiek tiek atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite jas, įberkite druskos, pipirų ir 3 v. š. aliejaus.

2. Palaipsniui dėkite miltų (kiekis gali skirtis nuo nurodyto, priklausomai nuo miltų rūšies ir glitimo juose). Išminkykite kietą tešlą.

3. Padalinkite tešlą į 3-4 dešreles. Supjaustykite kiekvieną apie 3 cm storio žiedais, lengvai prispauskite kiekvieną gabalėlį pirštu.

4. Įdėkite virtinius į pasūdytą verdantį vandenį, nuolat maišydami. Virti reikia apie 10 minučių. Kai tik virtiniai išplauks, išimkite juos iš vandens griebtuku.

5. Įkaitinkite keptuvėje likusį aliejų, iš pradžių įdėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, po to pjaustytus grybus. Apkepkite iki auksinės spalvos, neuždengdami dangčiu.

6. Patiekite virtinius su aromatingu grybų padažu.

Šviežios žalumos mėgėjams patariame pagaminti panašų patiekalą – gnocchi su laukiniais česnakais! O mėgstamų receptų nepamirškite išsisaugoti.

Šaltinis

Reklama