Višta su abrikosais

Patinka? Duok Like!

Gaivių vaisių ir mėsos derinys yra gana specifinis, bet, nepaisant to, daugelis jį jau seniai pamėgo. Prancūziška mėsa, antis su obuoliais – šie ir daugelis kitų receptų užsitikrino vietą šeimininkių virtuvių knygose.

Šiandien mes siūlome pasigaminti vištą su abrikosais.

Reklama

Jei nenorite naudoti krūtinėlės, imkite šlaunelių mėsą. Žiemą galite gaminti vištą su konservuotais abrikosais – išeina ne mažiau skanu! Eksperimentuokite su prieskoniais, kad gautumėte skonį, kuris patinka būtent jums.

Ingredientai:

  • 500 g vištos filė,
  • 300 g abrikosų,
  • 1 svogūnas,
  • 1 šaukštas pomidorų pastos,
  • 1 šaukštelis vištienos prieskonių,
  • 1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
  • 150–200 ml vandens,
  • druskos pagal skonį,
  • juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį.

Gaminimas:

Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais. Apkepkite augaliniame aliejuje, kad paruduotų. Perdėkite į lėkštę.

Supjaustykite svogūną žiedais ir kepkite toje pačioje keptuvėje apie 3–4 minutes, kol taps permatomi. Įdėkite pomidorų pastos ir miltų, kepkite dar 2–3 minutes, visą laiką maišykite.

Įpilkite vandens ir gerai išmaišykite, kad gautumėte tirštą padažą.

Sudėkite vištą atgal į keptuvę.

Nuplaukite abrikosus, kiekvieną supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į keptuvę. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–12 minučių.

Iškepusią vištą patiekite su virtais ryžiais arba makaronais. Būtinai pabandykite šį neįprastą patiekalą ir pasidalinkite receptu su draugais!

Šaltinis

Reklama