Štai dėl ko granatą būtina valgyti su kauliukais… Tai turi žinoti kiekviena moteris!

Patinka? Duok Like!

Ne veltui granatas vadinamas karališkuoju vaisiumi. Ir netgi ne dėl to, kad ant viršugalvio jis turi karūną. Dėl unikalios sudėties ir didžiulio naudingų savybių kiekio granatas plačiai naudojamas medicinoje. Šiame vaisiuje yra daug žmogaus organizmui būtinų vitaminų ir mineralų.

Pasirodo, granatų sultyse yra net 15 aminorūgščių, 6 iš jų be granatų turi tik mėsa. Tad, jeigu nusprendėte atsisakyti mėsos produktų, organizmui būtinas medžiagas galite gauti iš granatų. Norime papasakoti apie stebuklingas šio vaisiaus savybes. Skaitykite ir darykite išvadas!

Reklama
Reklama
Reklama

Naudingos granatų savybės

1. Gerina hormonų veiklą

Pasirodo, kad granatų kauliukuose yra sviesto, jis atstato organizmo hormonų balansą. Ypatingą dėmesį į šį vaisių turėtų atkreipti moterys, nes jis numalšina menstruacijų, galvos skausmus ir padeda įveikti klimakso laikotarpį.

2. Insulinas iš gamtos

Granatai itin naudingi sergant cukriniu diabetu. Pusė arbatinio šaukštelio 4 kartus per dieną mažina cukraus lygį kraujyje.

3. Didina hemoglobiną

Nuo anemijos kenčiantiems žmonėms rekomenduojama du mėnesius gerti po pusę stiklinės skiestų granatų sulčių 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį.

4. Dezinfekuoja burnos ertmę

Granatų žievės nuoviras numalšina skausmą ir dezinfekuoja gerklę bei burną esant stomatitui, faringitui ir anginai.

5. Mažina spaudimą

Granatai būtini nuo aukšto spaudimo kenčiantiems žmonėms, jie gali mažinti arterinį spaudimą be pasekmių organizmui. Taip pat šis vaisius turi ir raminamųjų ypatybių. Norint nuraminti nervų sistemą, atsikratyti nemigos ir nerimo reikia gerti arbatą su džiovintomis granatų plėvelėmis.

6. Gerina atmintį

Pasirodo, 8 g granatų sulčių per dieną per 4 savaites gali pagerinti verbalinės ir vaizdinės atminties rodiklius.

7. Slopina uždegimą

Sergant inkstų, kepenų, sąnarių, akių, ausų ir lytinių organų ligomis gydytojai rekomenduoja gerti granatų žievės nuovirą. Kad jį paruoštumėte, 2 a. š. smulkintų granatų žievių užpilkite 1 stikline karšto vandens ir virinkite maždaug 30 minučių ant garų. Vėliau nuovirą reikia perkošti ir įpilti į jį virinto vandens. Ši priemonė vartojama 2–3 kartus per dieną po 50 g likus pusvalandžiui iki valgio.

8. Mažina alkio pojūtį

Vos viena granatų sulčių stiklinė per dieną padeda palaikyti normalų kūno svorį, nes pailgina sotumo jausmą. Mokslininkų teigimu, toks efektas atsiranda dėl sultyse esančių polifenolių, jie yra žinomi dėl savo apetito mažinimo ypatybių.

9. Apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų

Nuolatinis granatų vartojimas gerokai sumažina mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Taip pat pusė stiklinės sulčių 3 kartus per dieną apsaugo nuo širdies ligų ir insulto.

Prisiminkite, kad esame tai, ką valgome, tad stenkitės vartoti naudingus produktus. Nepamirškite, kad netgi tvirčiausią ir sveikiausią organizmą reikia papildyti vitaminais ir mineralais. Tikiuosi įtikinome jus, kad granatams reikia skirti garbingą vietą savo racione.

Reklama
Reklama
Reklama

Prenumeruok VMarkus