10 patyrusio kulinaro patarimų


Kai kurie žmonės vertiną virtuvę, kaip šventą vietą. Maisto gaminimo sakramentas – savotiškas ritualas. Patiekalas gerai pavyks tik tuo atveju, jeigu bus laikomasi tam tikrų taisyklių. Patyrusi šeimininkė – kaip kulto tarnas, kuris tiksliai žino ką ir kokia seka reikia atlikti tam, kad kiekvienas kąsnelis būtų dieviškai skanus!

1. Svogūną reikia pamerkti į vandenį 15 minučių prieš pjaustant jį į salotas. Taip išvengsite perteklinio aštrumo!

2. Prieš verdami kavą, įdėkite į ją žiupsnelį druskos, geriau jūros druskos ir žiupsnelį cinamono. Gėrimas bus neįtikėtinai aromatingas! Taip pat galima skaniai paruošti kavą su džiovinta citrinos ar apelsino žievele, sumalta į miltelius.

3. Salotas gardinkite stambia akmens druska! Tai ženkliai pagerina patiekalo skonį, tik paragaukite… Be to, tokia druska daug naudingesnė organizmui.

4. Bet kokias salotas gardinkite druska prieš pat patiekdami jas ant stalo! Tam, kad šviežių daržovių patiekalas būtų skanesnis, kartu su druska, įberkite žiupsnelį cukraus.

5. Net ir į saldžių kepinių tešlą dėkite druskos! Druska pagerins tešlos kokybę: kepinys geriau išlaikys formą, bus standesnis ir malonesnio skonio.

6. Norėdami pagaminti tobulą kiaušinienę, jos kepimui naudokite ne tik aliejų, bet ir vandenį. Kai baltymas pradės stingti, į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens. Kiaušinienė nepridegs ir bus sveikesnė bei skanesnė. Taip pat pabandykite sūdyti ne kiaušinienę, o aliejų, kuriame ją kepate!

7. Balzaminis actas — puikiai tinka ne tik daržovių salotų ir itališkiems makaronams gardinti, bet mėsai marinuoti.

Paragaukite braškių, apibarstytų cukaus pudra ir aptaškytų keliais lašais balzaminio acto – neapsakomai skanu… Kiti vaisiai taip pat neblogai dera su balzaminiu actu, verta paeksperimentuoti!

8. Į kepinius būtinai pilkite šiek tiek alkoholio: degtinės, romo, konjako. Dėl šios gudrybės tešla bus traški ir aromatinga!

9. Jeigu nemėgstate pupelių, pabandykite jas patroškinti aluje! Kartu su pakepta mėsa ir daržovėmis, taip pagamintos pupelės bus itin skanios.

10. Jeigu prieš 2-3 valandas iki kepimo mėsą sutepti garstyčiomis, iškepta ji bus labai sultinga! Taip pat likus valandai iki kepimo, mėsą galima apibarstyti druska ir leisti pastovėti, o prieš kepant praplauti šaltu vandeniu.